Heftruck (U16)

Iedere medewerker die met een heftruck/reachtruck omgaat, moet gecertificeerd zijn. Deze taakgerichte training maakt van chauffeurs vakmensen, zodat zij optimaal kunnen functioneren in hun werk. 

De training is geschikt voor medewerkers die voor het uitvoeren van de functie een heftruck/reachtruck moeten besturen en rijervaring hebben, maar nog niet beschikken over een bewijs dat zij voldoende instructie hebben gevolgd.

Inhoud opleiding

Theorie:

  • Gebruik van de heftruck/reachtruck
  • Behandeling van de lading
  • Controle van de ladingen
  • Gebruik van documenten

Doel

De deelnemer leert in de theorie een heftruck/reachtruck te bedienen en veiligheidscontroles uit te voeren, en kan op een verantwoorde en efficiënte manier lading verplaatsen.

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en een mondeling examen. Dit examen toetst kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het heftruck/reachtruck-certificaat. Het certificaat is 5 jaar geldig. Daarna is een herhalingstoets noodzakelijk.

Herhaling

Is het heftruck/reachtruck-certificaat (bijna) verlopen, dan is het van belang om dit te verlengen. Hiervoor bestaat een herhalingscursus. Deze bevat speciale oefeningen om het eerder geleerde op te frissen. Ook wordt er nadrukkelijk aandacht besteed aan wat de heftruckbestuurder de afgelopen jaren in de praktijk is tegengekomen. 

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Deze cursus telt mee als 7 of 14 uur nascholing

 

 

Vacature instructeur

logo vrsvanvugt

 

Wil jij werken bij een verkeersschool die stabiel is en al 40 jaar bestaat?
Door toegenomen werkzaamheden zijn wij met spoed op zoek naar:

Instructeurs (M/V)

Categorie B

Categorie C/CE

Geïnteresseerd? stuur een mail met je cv of bel voor meer informatie naar kantoor 0229-211690
Of klik hier voor meer informatie