VCA - Basisveiligheid (U05)

Steeds meer bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico, hebben het VCA-certificaat. Al meer dan 5000 bedrijven in Nederland zijn inmiddels VCA-gecertificeerd. Het nut van dit certificaat wordt dus alom in de industrie erkend.

Mogelijke risico's binnen de onderneming worden op deze manier geïnventariseerd. Meestal wordt het personeel ook meteen getraind om veilig te werken. Hiervoor bestaat de persoonscertificering Veiligheid. In toenemende mate wordt ook het personeel van toeleveranciers en aannemers verplicht deze certificaten te halen.

Doelgroep

Is je diploma Basisveiligheid VCA / VOL-VCA bijna verlopen of heb je nog niet eerder examen gedaan, maar werk je dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze opleiding ook voor jou geschikt.

Je bent werknemer of contractor van een aannemer en je opdrachtgevers stellen het VCA certificaat verplicht. Een specifieke vooropleiding is niet nodig, maar personen met een basisdiploma hebben een voorsprong.

Duur opleiding

De opleiding wordt gegeven in 2-4 dagdelen.
Aan het eind van de cursus wordt er een examen afgenomen door een extern examenbureau en ontvangt de cursist een VCA-diploma.

Deze cursus telt mee als 14 uur nascholing.
De cursus VCA-VOL (U05) (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) telt mee als 7 uur nascholing.

Vacature instructeur

logo vrsvanvugt

 

Wil jij werken bij een verkeersschool die stabiel is en al 40 jaar bestaat?
Door toegenomen werkzaamheden zijn wij met spoed op zoek naar:

Instructeurs (M/V)

Categorie B

Categorie C/CE

Geïnteresseerd? stuur een mail met je cv of bel voor meer informatie naar kantoor 0229-211690
Of klik hier voor meer informatie